Wij beantwoorden al je vragen over schuifdeur rails

Denk je erover om een schuifdeur met rails te gebruiken voor je kast? Lees hier dan hoe het precies werkt en wat de voordelen zijn. En maak een weloverwogen keuze!

Schuifdeurkast uitgevoerd in kleurdecor Congo

Bij De Maat Fabriek kun je een complete kast samenstellen, inclusief ons soft-close schuifdeur railsysteem. Daarnaast bieden wij ook losse schuifdeuren en de bijbehorende rails aan. Zo kun je een bestaande kast nieuw leven inblazen door onze schuifdeuren ervoor te plaatsen. Voor welke optie je ook gaat, op deze pagina lees je alles over het schuifdeursysteem en de rails. Na het lezen weet je precies hoe het werkt en wat je ervan kunt verwachten.

Openslaande deur of schuifdeur systeem, wat is het verschil?

Welk type deuren passen het beste bij jou en je kast? Om je te helpen met je keuze hebben we hier de belangrijkste verschillen op een rij gezet:

  1. Beweging van de deur: bij een openslaande deuren draait de deur open naar buiten, een schuifdeur schuift naar links of rechts.
  2. Gebruik van ruimte: omdat een openslaande deur naar buiten opendraait, heb je daar meer ruimte voor nodig. Een schuifdeursysteem rolt heen en weer in de kast en roteert hierdoor niet de kamer in. Dit bespaart ruimte in de looproute.
  3. Werking: een openslaande deur werkt met scharnieren en open je vaak een handgreep of met het push-to-open systeem. Een schuifdeur rolt op een bodemrolsysteem en open je aan de hand van een greeplijst of verdiepte handgreep.
  4. Look en feel: openslaande deuren geven je kast vaak een luxe, klassieke uitstraling. Een schuifdeur op rails geeft je kast en de ruimte een meer moderne en strakke look.

Wat zijn de voordelen van een kast met een rail schuifdeur van De Maat Fabriek?

Er zijn allerlei voordelen om een schuifdeur systeem te kiezen van De Maat Fabriek: - De schuifdeur rails worden bij ons niet in de vloer geboord, maar verlijmd. Zo worden beschadigingen aan de vloer geminimaliseerd.

  • Wij bouwen standaard soft-close in, voor een strakke en geruisloze ervaring.
  • De kwaliteit van onze deuren is zeer hoogwaardig. We werken namelijk met gemelamineerd spaanplaat van 18 millimeter dik. Dit is spaanplaat dat aan beide zijdes voorzien is van mooie decoren, waardoor heb je veel keuze in uitstraling, kleuren en looks!
  • Het bodem-rollend-systeem werkt met kunststof wielen voor minimaal geluid.
  • Onze deuren worden voorzien van een aluminium greeplijst of deurspanners om kromtrekken te voorkomen. Deze voordelen betekenen dat je schuifdeur en het railsysteem onder je schuifdeur van de hoogste kwaliteit en geruisloos is.

Veelgestelde vragen

De maximale hoogte van een losse deur is 2,8 meter. In combinatie met een kast van De Maat Fabriek is de maximale hoogte voor de kast 3 meter.

Ons soft-close systeem werkt met een pin en een veer. Deze veer werkt als demper die de klap opvangt. Hierdoor sluit de deur zachtjes.

Wij werken met gelamineerd spaanplaat van 18 millimeter dik. Dit is stevig materiaal wat de deuren een luxe uitstraling geeft. Het grote voordeel is ons ruime assortiment aan decoren.

Volgende Volgende

Bezoek onze showroom

Wil je alle samples zien en vooral ook even voelen? Maak dan een afspraak bij een van onze kastspecialisten in onze showroom in Westzaan. De showroom zit vol inspiratie, waar je onder het genot van een kopje koffie, lekker de tijd kunt nemen om jouw droomkast samen te stellen.

Maak een afspraak

Advies nodig?

Wil je dat we even meekijken met jouw ideeën? Of heb je helemaal nog no clue? Onze kastspecialisten staan voor je klaar! Je bent altijd welkom in de showroom, je kunt ons bellen of mailen. Je kunt gratis samples bestellen en wij geven ook altijd nog advies op maat tijdens het inmeten. Dus weet je wel al wat je wilt, maar gaat het nog om enkele details? Vraag dan een offerte aan en wij maken een inmeet afspraak met jou, zodat we samen de puntjes op de 'i' kunnen zetten.  

Neem contact met ons op