Veelgestelde vragen

Algemeen

Dat hebben wij zo eenvoudig mogelijk gemaakt, in 3 stappen heb jij jouw droomkast samengesteld. Nadat je de 3 stappen hebt doorlopen dien je een vrijblijvende offerte in, op basis van jouw ingevulde voorkeuren maken wij een prijs en nemen wij contact met jou op. Nadat wij samen alle details hebben doorgenomen komt er iemand bij jou inmeten. Na het inmeten ontvang je de defintieve offerte en na akkoord starten wij onze (in-huis) productie. Het enige wat jij hoeft te doen is de drie stappen te doorlopen en de rest volgt eigenlijk vanzelf. 1) Voer de maten in, 2) Kies je deuren, 3) Kies je interieur.

Al onze producten zijn maatwerk, dus eigenlijk is er heel veel mogelijk. Je kunt direct contact met ons opnemen met een specifieke vraag of je kunt een offerte aanvragen en jouw "uitdaging" in het opmerkingen veld achterlaten. Stel ons op de hoogte van jouw wensen, bijvoorbeeld met behulp van een voorbeeldfoto of ontwerpschets. Als jouw kast helemaal samen met ons ontworpen is, komen wij bij je inmeten. Na het inmeten wordt duidelijk wat de uitdaging zou zijn, eigenlijk vinden we altijd wel een passende oplossing! Wij adviseren waar nodig. 

Dat is zeker geen probleem. De Maat Fabriek komt altijd bij je inmeten. Probeer in de configurator de maten zo nauwkeurig mogelijk door te geven voor een zo goed mogelijke prijsindicatie. Nadat de bestelling geplaatst is maken wij een afspraak om in te meten. Wij meten gratis in. Je kunt het inmeten niet laten vervallen, wij meten altijd vooraf in. Dit geeft ons de gelegenheid de ruimte in kaart te brengen en advies te geven waar nodig. 

Afhankelijk van de keuzes die gemaakt worden hanteren wij verschillende levertijden. Voor alle producten bij De Maat Fabriek geldt een levertijd van 6-10 weken vanaf het moment van inmeten. Uiteraard wel onder voorbehoud van de levertijd van materialen. Helaas zijn ook wij daarvan afhankelijk in deze tijd. Maar we doen altijd ons best om de kast zo snel mogelijk te leveren! Wij begrijpen dat opbergruimte key is..

Inmeten

Inmeten is gratis! Wij komen inmeten als alles (bijna) af is. Wij zijn de finish in touch.

In een nieuwbouwwoning of bij een verbouwing is dit zodra dekvloer ligt en de wanden staan. Idealiter zijn het plafond en de wanden afgewerkt en ligt de vloer al, als dat nog niet het geval is dan is dat ook geen probleem. Wij dan horen graag wat de afwerking zal zijn zodat we hier in de maten rekening mee kunnen houden.

In een bestaande woning komen wij langs als de ruimte van de kast leeg en afwerkt is. Idealiter zijn het plafond en de wanden afgewerkt en ligt de vloer al, als dat nog niet het geval is dan is dat ook geen probleem. Wij dan horen graag wat de afwerking zal zijn zodat we hier in de maten rekening mee kunnen houden.

Wij ontvangen graag een foto van de bestaande situatie zodat we met je mee kunnen kijken. 

Let op: Wij slopen geen oude kasten en nemen geen oude kasten mee terug. 

Monteren

Voor het monteren is het wel belangrijk dat de ruimte helemaal spik en span is. Daarna kun je er namelijk niet meer bij. 

De prijs voor het inmeten en monteren is altijd terug te vinden op de offerte. 

Inmeten is gratis!

De montagekosten zijn gebaseerd op het gekozen product en je postcode.

Wij voorzien je graag van een zo gericht mogelijke offerte. De offerte blijft wel een richtprijs, na het inmeten weten we precies wat er mogelijk is en maken wij een definitieve offerte. Wij streven ernaar het verschill tussen de aanvraag en definitieve offerte zo klein mogelijk te houden. 

Product en mogelijkheden

Wij vinden softclose geen "nice to have" maar een "must have", daarom is dit bij ons standaard en geen optie. Al onze schuifdeuren zijn voorzien van softclose ,dan wordt de deur bij sluiten afgeremd. Het laatste stukje sluit de deur dan uit zichzelf en zachtjes. 

Onderstaand zie je twee afbeeldingen. 1) is de bovenrail, 2) is de onderrail. Dit wordt gebruikt bij een schuifdeur.

We hebben voor schuifdeuren en openslaande deuren handgrepen die verdiept wordt toegepast. Voor alleen openslaande deuren hebben we ook handgrepen die erop worden gemonteerd. Tot slot voor alleen schuifdeuren hebben we ook een greeplijst. 

Greeplijst (alleen schuifdeuren)

Handgreep erop (alleen openslaande deuren)

Handgreep verdiept (schuifdeuren en openslaande deuren)

Een schuifdeur is een deur die je niet draait, maar schuift. Dit gebeurt via een rails. Onze schuifdeuren zijn uitgerust met een bodemrollend systeem (hangedend systeem doen wij niet). Bij De Maat Fabriek wordt de schuifdeur altijd gemonteerd met rails, inclusief softclose.

De kasten en deuren worden per bestelling op maat gemaakt. Pas als er ingemeten is, weten we exact wat we mogen gaan produceren. Je ontvangt na het inmeten een technische uitwerking van je kast. We hebben geen standaard assortiment, dus ook geen voorraad producten, alles is altijd maatwerk.

Wij gaan er vanuit dat de ruimte van de kast vrij en netjes is. Hoe leuk slopen ook is, wij slopen en verwijderen geen oude kasten. Dit is iets wat je zelf moet doen. Wij nemen je oude kast ook niet mee;)

Alle producten van De Maat Fabriek zijn maatwerk dus daar vinden we samen een oplossing voor. Je kunt de kasten configurator zo compleet mogelijk invullen. Als jouw gewenste optie er niet tussen zit, dan is dat geen probleem. Geef dit aan in het opmerkingenveld aan het einde van de configurator en stuur wat foto's mee. Leef je vooral uit in een schets van jouw ideeen, dan komen wij hier wel uit. Nadat de bestelling geplaatst is komen wij altijd nog op locatie inmeten en weten we zeker dat jouw droom van een kast gaat passen.

Ja zeker! Wij bieden het interieur (dus de binnenkant van de kast) aan in het wit, zwart en antraciet. Jouw keuze kun je gemakkelijk in de configurator aangeven.

Proces en Service

Eens in de zoveel tijd ruimen we op en geven we korting, of vinden wij het leuk om een kortingactie te doen. We weten van te voren niet wanneer de korting komt of hoeveel dit zal zijn. Dit is helemaal afhankelijk van de producten die we graag willen opruimen of wat ons aan korting leuk lijkt. Ben je benieuwd of er momenteel een kortingsactie loopt? Dan kun je onze actiepagina checken.

Om de inkopen te kunnen doen dient 50% van het totaalbedrag binnen 5 dagen na het geven van akkoord op orderbevestiging te worden voldaan. De resterende 50% dient voor de gecommuniceerde montagedatum te worden voldaan. Je ontvangt hiervoor van ons een e-mail met de mogelijkheid te betalen via iDeal. Heel gemakkelijk en super veilig.

Ja, alle prijzen die wij via de website communiceren zijn inclusief 21% btw. De prijs die je ziet, is een zo accuraat mogelijke richtprijs. Inmeten en monteren zitten er namelijk ook bij inbegrepen.

Wil je annuleren voordat we langs zijn geweest voor het inmeten, dan is dat kosteloos. Wil je annuleren na het inmeten maar nog voordat je akkoord op de order hebt gegeven, dan betaal je alleen de kosten voor inmeten. Na akkoord op de order kopen wij de materialen in en start het productieproces, vanaf dit moment kun je niet meer annuleren.

Contact

De actuele openingstijden van de showroom van De Maat Fabriek kun je hier terugvinden. Wil je een afspraak maken voor de showroom, dan kan dat hier.

Ja, onze showroom is gevestigd in Westzaan en open van maandag tot en met vrijdag. Klik hier voor de actuele openingstijden. Het inplannen van een afspraak is verplicht, want dan kunnen we je van persoonlijk advies voorzien. Daarbij zit onze showroom bij onze productie en kunnen we hier niet te veel klanten tegelijk ontvangen. Klik hier voor het maken van een showroom afspraak. 

Tijdens een inmeetafspraak bij je thuis geven wij advies en nemen we samples mee, zodat je zelf even kunt voelen en zien hoe jouw maatwerk kast eruit komt te zien. Wil je dan van je bestelling afzien, dan betaal je alleen de inmeetkosten. Ben je overtuigd, dan tekenen we jouw maatwerk kast technisch in én na akkoord op deze technische tekening kunnen we productie starten. Je kunt voor en tijdens de inmeetafspraak ook je gewenste product nog wijzigen. Geen probleem! Jouw kast gaat pas in productie na akkoord op de tekeningen.

Mankementjes kunnen voorkomen. Mail ons het liefst een filmpje, foto's en omschrijving van het eufel. Wees zo concreet en duidelijk mogelijk om een snelle verwerking te bevorderen. De Maat Fabriek zal je binnen 2 werkdagen bellen om inhoudelijk te reageren. Mocht je niet opnemen, sturen we je een mail.

Heb je vragen?
Neem dan contact met ons op

Bel ons (lokaal tarief)

Ma t/m do 09:00 tot 17:00
Vrijdag  09:00 tot 16:00

+31(0)85-0708202
Stuur ons een mail

Binnen 2 dagen reactie

[email protected]
Instagram

Volg ons voor meer maatwerk!

Volg ons op instagram